Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Maahanmuuttajalapset pyörätiellä

Vaasan Latu oli kolmena päivänä mukana opettamassa polkupyörällä ajoa yläasteikäisille maahanmuuttajalapsille Vöyrinkaupungin koulussa.

Osallistujat olivat 14-16 vuotiaita, joista jotkut eivät olleet koskaan ajaneet polkupyörällä. Liikenneturva kertoi liikenteeseen liittyvistä kuvioista ja neuvoi oikeaoppisen kypärän kiinnityksen ja käytön. Vaasalaisilta pyöräliikkeiltä saatiin pyöriä lainaksi. Projektista vastasi Vaasan kaupunki. Kurssia käytiin kolmen koulupäivän ajan tunnin päivässä.

Maahanmuuttajalasten opettaminen onnistui lähes täydellisesti. Netistä poimitut ohjeet olivat erittäin käyttökelpoisia. Istuimet säädettiin niin matalalle, että opettelijoiden jalat ulottuivat maahan. Sitten vain töpötellen mentiin eteenpäin, lisättiin vauhtia ja kokeiltiin tasapainoa loivalla mäkialueella. Polkeminen alkoi hoiperrellen sujua yhä varmemmin. Kolmantena päivänä iloiset pyöräilijät kiersivät pelikenttää kilpaillen ja nautiskellen uudesta taidosta.

Syksyksi jo suunnitellaan uutta opetusta. Opettamisessa olivat mukana Arja Nukala, Siv Furu ja Anneli Tienari Vaasan Ladusta.

Teksti: Arja Nukala

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Yhdistysten tapahtumat Suomen Ladun tapahtumakalenterissa

  Suomen Ladun kotisivuilta löytyvä tapahtumakalenteri on yhä useamman yhdistyksen käytössä.

  17.02.2020 | Hyvät käytännöt

 • Akumaja kutsuu retkeilemään

  Akumajalta löydät erinomaiset retkeily- ja hiihtomaastot, maisemat ja mahdollisuuden kokea puhdasta erämaaretkeilyn henkeä.

  12.02.2020 | Hyvät käytännöt

 • Toiminnalliset tuet jäsenyhdistyksille

  Suomen Ladun jäsenyhdistykset voivat hakea toiminnallista tukea uuden lajin, toimintamuodon tai huoltopisteen kokeilemiseen ja kehittämiseen, luontokotouttamiseen sekä Ikiliikkuja-toimintaan.

  07.02.2020 |

 • Ota MailChimp yhdistyksesi käyttöön!

  MailChimp on helppokäyttöinen uutiskirjetyökalu, joka soveltuu helposti myös jäsenyhdistysten käyttöön.

  07.02.2020 | Hyvät käytännöt