Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Kansainvälinen vapaaehtoisleiri Juankoskella

Juankosken Kuntoilijat saivat uudenlaisen pyynnön liikunnan ilon ja yhdessäolon viemiseen kansainväliselle tasolle.

Juankosken Kulttuurihistoriallisen seuran puheenjohtaja Marja-Sisko Pihl kysyi meitä auttamaan iltaohjelmassa ulkolaisia koululaisnuoria. Seura oli huomioinut kotiseutuliiton sivuilta Allianssin yhteystiedot ja sitä kautta nuoria vapaaehtoisia saatiin töihin työleirin puitteissa pariksi viikoksi Juankoskelle.

Nuoria oli Etelä-Koreasta, Meksikosta, Espanjasta ja Belgiasta. Kuntoilijoiden perinteinen laji kyykkä innosti, hauskuutti ja houkutti nuoria. Käsimerkit, eleet, ilmeet, englanti ja suomi olivat yhteisenä kielenä ja kaikilla oli tosi mukavaa. Erkki Hiltunen opasti kyykän saloihin ihan perinteisillä sanoilla kuten kona, kyykkä, karttu, akka, pappi jne. Ja mukavaa kuultavaa ne sanat olivat nuorten suusta "väännettynä".

Leiriläisten toivomuksena oli saada meloa. Niinpä hankimme yksiköitä ja kaksikoita Pikonniemen rantaan yhdeksi illaksi ja melontaa pääsi jokainen kokeilemaan. Välillä katsottiin myös sauvakävelyntekniikkaa. Frisbeegolfrata houkutteli yhtenä päivänä nuoret heittänään kiekkoja.

Yllätysohjelmana ennen heidän poislähtöään oli nuorten kokkaama illallinen.  Nuoret valmistivat itse kotimaidensa ruokia maisteltavaksi. Maukasta oli. Iloisen hauskat ilmeet olivat nuorilla, kun illalliselle saapuikin Joulupukki muorinsa kanssa Korvatunturilta. Paljon otettiin kuvia niin kameralla kuin kännyköilläkin ja haikeita kyynelhetkiä koettiin hyvästellessämme toisemme. Hienoa yhteistyötä kahden yhdistyksen välillä nuorten hyväksi.

Anja Korhonen

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Kuukauden ulkoiluteko: Raision Rinkan tinkimätön puuhamies Jyrki Aaltonen

  Kuukauden ulkoiluteko on tällä kertaa oikeastaan useamman vuoden, tai jopa vuosikymmenen ulkoiluteko, joka jatkuu edelleen. Tänä vuonna 76 vuotta täyttänyt Raision Rinkan Jyrki Aaltonen on hyvin idearikkaana ja aikaansaavana ihmisenä vaikuttanut merkittävästi Raision seudun ulkoilun olosuhteiden parantamiseen ja kehittämiseen.

  28.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Yhdistysten tapahtumat Suomen Ladun tapahtumakalenterissa

  Suomen Ladun kotisivuilta löytyvä tapahtumakalenteri on yhä useamman yhdistyksen käytössä. Tapahtumien lukumäärän osalta ennätyksellinen kuukausi oli toukokuu, jolloin kalenteriin oli kirjattu yhteensä yli 400 tapahtumaa.

  16.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Liikunnan ja urheilun ansiomerkit ja -mitalit

  Jäsenyhdistykset voivat anoa opetus- ja kulttuuriministeriön ansiomerkkejä ja -mitaleita syyskuun loppuun mennessä.

  08.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Polkujuoksu vetää väkeä Nurmijärvellä

  Nurmijärven Latu aloitti polkujuoksut kolme vuotta sitten. Toiminta on ollut suosittua alusta alkaen. Ennätys on 53 osallistujaa ensimmäisenä kesänä.

  08.08.2019 | Hyvät käytännöt