Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Koululaisten liikuntaleiri

Kaupungilta avustusta latuyhdistyksen toimintaan

Juankosken kaupunki myönsi Juankosken Kuntoilijoille vastikkeellisena avustusta yhdistyksen toimintaan. Vastikkeellisuuteen kuului järjestää liikuntaa lapsille koulujen päättymisen jälkeen, kesäkuussa. Ideana oli löytää lapsille paikka päivällä vanhempien vielä ollessa useimmiten töissä kesäkuussa. Järjestimme 1-4 lk koululaisille kolmepäiväisen liikuntaleirin nimeltään "Puuhatunnit".

Ensimmäinen päivä aloitettiin frisbeegolfradalla heittojen myötä. Seuraavana päivänä oli vuorossa kyykkä. Kyykkään olemme valmistaneet pienemmät ja kevyemmät välineet lastentoimintaa varten. Nyt niille oli käyttöä. Kolmantena päivänä suuntasimme luontopolun kautta uimarantaan. Matkalla tutustuttiin luontoon, kerättiin kukkia ja perillä oli leikkejä ja luontokorttitehtäviä. Uimaan pääsi ennen päätöspäivän nuotiotuokiota makkaranpaistoineen. Kaikkiaan 32 lasta osallistui ja ohjaajia sekä aikuisia oli mukana eri lajeissa 14 henkilöä. Vastuuhenkilöinä ja päivien ideoijina toimivat Mimmi ja Kirsti Mikkanen sekä Anja Korhonen. Lisäksi fribeegolfin ohjasivat Aino ja Pauli Pasanen sekä Helena Karjalainen. Kyykän salat kertoivat Pentti Pitkänen ja Pentti Laitinen. Vastikkeellisuus täyttyi kaupungille. Näin lapset saivat puuhaa ja aikuisten läsnäoloa vanhempien työpäivän aikana.

Teksti ja kuvat Anja Korhonen
Juankosken Kuntoilijat

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Kuukauden ulkoiluteko: Raision Rinkan tinkimätön puuhamies Jyrki Aaltonen

  Kuukauden ulkoiluteko on tällä kertaa oikeastaan useamman vuoden, tai jopa vuosikymmenen ulkoiluteko, joka jatkuu edelleen. Tänä vuonna 76 vuotta täyttänyt Raision Rinkan Jyrki Aaltonen on hyvin idearikkaana ja aikaansaavana ihmisenä vaikuttanut merkittävästi Raision seudun ulkoilun olosuhteiden parantamiseen ja kehittämiseen.

  28.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Yhdistysten tapahtumat Suomen Ladun tapahtumakalenterissa

  Suomen Ladun kotisivuilta löytyvä tapahtumakalenteri on yhä useamman yhdistyksen käytössä. Tapahtumien lukumäärän osalta ennätyksellinen kuukausi oli toukokuu, jolloin kalenteriin oli kirjattu yhteensä yli 400 tapahtumaa.

  16.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Liikunnan ja urheilun ansiomerkit ja -mitalit

  Jäsenyhdistykset voivat anoa opetus- ja kulttuuriministeriön ansiomerkkejä ja -mitaleita syyskuun loppuun mennessä.

  08.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Polkujuoksu vetää väkeä Nurmijärvellä

  Nurmijärven Latu aloitti polkujuoksut kolme vuotta sitten. Toiminta on ollut suosittua alusta alkaen. Ennätys on 53 osallistujaa ensimmäisenä kesänä.

  08.08.2019 | Hyvät käytännöt