Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Ulkoiluolosuhteiden retki- ja koulutuspäivät

Tule viettämään elämyksellinen viikonloppu ja tutustumaan lukuisiin ulkoilun kehittämishankkeisiin ja -kohteisiin Seinäjoella!

Seinäjoella 15.-16.10.2016 pidettävien ulkoiluolosuhteiden retki- ja koulutuspäivien aiheena on viestintä ja vaikuttaminen. Isäntänä toimii Lakeuden Elämysliikunta ry.

Ohjelmassa on muun muassa käynti Paukanevan upealla keidassuolla kokeilemassa komposiittipitkoksia ja kuulemassa niiden asentamisesta. Lisäksi käydään katsomassa miltä näyttää Jouppilanvuoren esteetön reitti (3,7 km) ja kuulemme, millaisella hankkeella se saatiin aikaan. Näemme ja koemme myös paljasjalkapolun, Aarnikotkan kodan ja Lepakkolaavun.

Kouluttajana ja puhujana ulkoiluhankkeiden eteenpäin viemisestäon mm. Hannu Salo Lakeuden Elämysliikunnasta. Annika Pollari Viestintätoimisto Tenhosta puhuu viestinnän koukeroista ja kuntavaikuttamisen keinoista.

Viikonlopun tukikohtana toimii Seinäjoen uusi Luontotalo Käpälikkö. Käpälikkö sijaitsee ulkoilun ytimessä, sillä vieressä on Seinäjoen kaupungin uimaranta, kanoottivarasto, frisbeerata ja ulkoilureitit.

Osallistumismaksu: 30 €, sisältää koulutuksen, materiaalit ja ohjelmassa olevat ruokailut. Maksamme Suomen Ladun olosuhdeverkostoon kuuluville matkakorvauksia edullisimman kulkuneuvon mukaan.

Varustaudu sään mukaan.

Ilmoittaudu viimeistään lauantaina 1.10.2016 osoitteessa:  www.lyyti.fi/reg_2016/olo_Sjoki_2016

Ohjelma

Lauantai 15.10.

10:30 Tervetuloa! Anne Rautiainen, Suomen Latu
10:45 Elämysliikuntaa Seinäjoella: kymmenen vuoden kehittämispolku ja yhteistyökokemukset, Projektipäällikkö Hannu Salo

11:30 Keittolounas
12:15 Paikallisyhdistys vaikuttajana. Miten valjastan viestinnän vaikuttavaksi? Viestintätoimisto TENHO, Annika Pollari.

14:00 Kahvit
14:20 Lähtö retkelle: Jouppilanvuoren esteetön reitti 3,7 km kävellen. Matkalla olosuhdeasiaa. Rakennettuina kohteina matkalla mm. Aarnikotkan kota (hiljentymispaikka), kuntoilupaikka, paljasjalkapolku, Lepakkolaavu, linnunpönttögalleria, eläinten kuvauspiilo ja sotilasesterata.

18:00 Paluu Luontotalolle, illallinen
Yhteistä iltaohjelmaa, Hannu Salo

Sunnuntai 16.10.
Luontotalo Käpälikkö

8:30 Aamiainen ja tehdään eväät Paukanevalle
9:30 Seinäjoen kunnan ulkoilumahdollisuudet. Luontotalon lähiympäristöön.

10:30 Lähtö Paukanevalle. Paukaneva on keidassuo ja suosittu ulkoilupaikka aivan Seinäjoen kupeessa. Matkalla mm. lintutorni ja komposiittipitkoksia, joiden jalkatuntumaa pääsemme koittamaan. Valitaan reitin pituus sään ja aikataulujen mukaan, max 7 km. Makkaranpaistoa.

13:30 Paluu luontotalolle, yhteenveto ja päivien arviointi
14:00 Hyvää kotimatkaa!

Yöpymiset jokainen hoitaa omatoimisesti. Vaihtoehtoja ovat myös telttailu Luontotalo Käpälikön pihanurmella tai jossain muussa sopivassa paikassa.

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös