Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Vahvike rikastaa Ikiliikuttajien vapaaehtoistoimintaa

Vanhustyön keskusliiton Vahvike-aineistopankki on lunastanut paikkansa iäkkäiden ihmisten viriketoiminnassa.

Vahvikkeen aineistoja käytetään runsaasti palvelutaloissa, hoivakodeissa ja ryhmissä, mutta virikkeitä kannattaa hyödyntää myös kotona ja vapaaehtoistoiminnassa. Vahvikkeen materiaalit sopivat erinomaisesti kotikäyttöön. Yhtä hyvin virikkeet rikastavat iäkkään ihmisen ja vapaaehtoistoimijan yhdessäoloa. Parhaimmillaan ne lisäävät arjen mielekkyyttä ja tukevat kotona asumista. Aivojumppa-, muistelu- ja luontovirikkeet ovat Vahvikkeen suosituimpia materiaaleja. Vapaaehtoistoiminnassa niiden avulla on helppo tukea toimintakykyä ja monipuolistaa puheenaiheita.

Vahvikkeessa on runsaasti materiaalia aivoterveyden edistämiseen, sillä aivojen kunnossapito on elinikäinen projekti. Aivojumppaliikkeet, hahmotustehtävät ja pelit tarjoavat sosiaalista, kiinnostavaa ja haastavaa tekemistä.

Muistelu on hyvä ja monipuolinen keino tukea mielen hyvinvointia. Se tuottaa mielihyvää ja rohkaisee keskusteluun. Vahvike tarjoaa jutun juurta ja aktivoi muistia toiminnallisilla virikkeillä.

Luonnosta löytyy elämyksiä kaikille aisteille ja luonto hoitaa niin mieltä kuin kehoa. Jopa luontokuvat ja -äänet voivat lievittää kipua ja kohentaa mielialaa. Vahvikkeessa on kuvien lisäksi runsaasti ideoita luonnon seuraamiseen.

www.vahvike.fi

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös