Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Talviuintikausi pyöräytetään käyntiin 6.-7.10.

Tulevana viikonloppuna virkistäydytään kylmässä vedessä eri puolilla Suomea.

Talviuintikauden avajaiset käynnistävät virallisesti lajin harrastuskauden. Avajaistapahtumissa kokeneet talviuimarit opastavat aloittelijoita ja lajista kiinnostuneita hyisen veden saloihin ja talviuinnin harrastusmahdollisuuksiin. Suomen Ladun jäsenyhdistysten järjestämät tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Uintitapahtumat löytyvät Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Huippukokemuksia ja hyvinvointia edullisesti

Monipuoliset terveysvaikutukset houkuttavat talviuinnin äärelle niin nuoria kuin iäkkäämpiäkin uimareita. Jo muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset ovat hoitaneet sairauksiaan kylmällä vedellä. Virkistävän vaikutuksen lisäksi säännöllinen talviuinti muun muassa laskee verenpainetta, auttaa kiputiloihin, parantaa kylmään sopeutumista ja nostaa elimistön antioksidanttitasoa.

Lajin aloittaminen on vaivatonta, eikä se vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä, ja jalkineet helpottavat avannolle siirtymistä. Urheiluvälineliikkeistä löytää erityisesti talviuintiin tarkoitettuja neopreenitossuja ja- hansikkaita.

Suomen Latu koordinoi lajin kehittämistä Suomessa. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on 268 kappaletta. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia talviuintiasioita ja vinkkejä uintiin löytää kätevästi myös Facebookista: www.facebook.com/talviuinti

 

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Kenet sinä haluaisit yllättää lumiukolla ystävänpäivänä?

  Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko -kampanjan ystävänpäivätempauksessa lahjoitetaan ulkoilusta, ilosta ja positiivisuudesta viestiviä lumiukkoja ympäri Suomen! 

  07.02.2019 |

 • Talviuinnin SM-kisat houkuttelivat tuhansia kävijöitä

  Talviuinti innosti viime viikonvaihteessa turkulaiset niin uimaan kylmässä vedessä kuin seuramaan talvikarnevaalia.

  04.02.2019 |

 • Kansanedustajat avasivat Ulkona kuin lumiukko -kampanjan

  Eduskuntatalon lähistölle nousi useita lumiukkoja, lumiakka ja Muumimamma.

  31.01.2019 |

 • Suomen Ladun hiihtokiertue starttaa 26.1. Joensuusta

  Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Suomen Ladun hiihtokiertue saapuu huomenna Joensuuhun. Luvassa tekniikka-, väline- ja voiteluvinkkejä kaiken tasoisille hiihtäjille. Ja mikä parasta: Hiihtoa pääsee myös kokeilemaan ihan käytännössä.

  25.01.2019 |