Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Tulorekisterin käyttöön tarvittavien valtuutusten hoitaminen ajoissa

Tulorekisteriin ilmoitetaan palkkioiden ja matkakorvausten maksutiedot 1.1.2019 alkaen sähköisessa asiointipalvelussa. Tämä edellyttää, että tehtävää hoitavalle henkilölle on annettu valtuutus edustaa yhdistystä asiointipalvelussa. Valtuutus tehdään Katso-palvelussa.

Yhdistyksen tulee huolehtia siitä, että 1.1.2019 voimaan tulevan Tulorekisterin käyttöä varten on olemassa riittävät valtuutukset, jotta tulotiedot saa ilmoitetuksi uuden käytännön edellyttämällä tavalla. Valtuutukset tehdään Katso-palvelussa (suomi.fi-valtuutukset eivät siis riitä yhdistyksille).

Katso-valtuutukset ovat henkilökohtaisia, ja vastaavat vahvuudeltaan yhdistyksen nimenkirjoitusoikeuksia. Valtuutuksen myöntämisestä ja sen peruuttamisesta on syytä päättää yhdistyksen hallituksen kokouksessa.

Kannattaa myös huomata, että vaikka kirjanpitäjä tai tilitoimisto olisikin hoitanut yhdistyksen asioita sähköisissä järjestelmissä jo ennenkin, Tulorekisteriä varten tarvitaan uusi valtuutus.

Katso-valtuutusten tekeminen

Yhdistys tarvitsee Katso-tunnisteen tarvittavien valtuutuksen tekemiseen. Jos Katso-tunniste vielä puuttuu niin sen hakemiseen ohjeet löytyvät täältä: https://yritys.tunnistus.fi/

Yhdistyksen Katso-pääkäyttäjä, yleensä yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, voi hoitaa Tulorekisteri-ilmoitukset itse, tai hän voi myöntää Katso-palvelussa valtuudet esimerkiksi yhdistyksen taloudenhoitajalle, jotta tämä voi hoitaa Tulorekisteri-ilmoittamista.

Valtuutuksen saanut voi kirjautua sähköiseen asiointipalveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella – tunnistautuminen on siis vahva.

Valtuutuksen tekemisestä löytyy ohje myös Verohallinnon Youtube-kanavalla.

Lisää ohjeita valtuuttamisesta Tulorekisterin sivuilla.

www.vero.fi/tulorekisteri-sivuilla on arkisin myös chat-palvelu joka neuvoo valtuutusten tekemisessä ja muissa Tulorekisteriin liittyvissä asioissa.

Ajankohtaista tietoa Tulorekisteristä löytää lisäksi seuraamalla Tulorekisterin FB-sivua tai Twitter-tili ( @TuloRekisteri ).


 

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Suomen Latu on myös hiihtojärjestö

  Suomen Ladun Taloustutkimuksella viime keväänä teettämän tutkimuksen mukaan 34 % suomalaisista oli hiihtänyt edellisellä kaudella. Millaisia hiihdon harrastajat sitten ovat?

  24.01.2019 | Ajankohtaista

 • Toimintakyselyn vastausaikaa vielä viikko!

  Yhdistysten puheenjohtajille saapui ennen joulua perinteinen toimintakysely, jonka vastaamiseen on aikaa 31.1. saakka.

  24.01.2019 | Ajankohtaista

 • Järjestön kevätkokous 2019

  Suomen Ladun kevätkokous järjestetään 27.-28.4. Nastolassa Pajulahden Urheiluopistolla.

  24.01.2019 | Ajankohtaista

 • Perheliikuntakysely

  Vastaa perheliikunnan kehittämishankkeen kyselyyn 25.1. mennessä ja kerro miten Suomen Ladun ja hankkeen toimenpiteet ovat vaikuttaneet yhdistysten toimintaan.

  23.01.2019 | Ajankohtaista