Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Eduskuntavaalit 2019 - äänestä ulkoilun ja liikunnan puolesta!

Ota selvää ehdokkaista ja käy äänestämässä. Ulkoilu ja liikunnallinen elämäntapa puhuvat usein puolestaan ja kuvastavat ehdokkaan harrastuksia ja mielenkiinnon aiheita. 

Ulkoilua, liikkumista ja luonnon virkistyskäyttöä voidaan valtion hallinnossa edistää monin tavoin. Ne tuovat merkittävän määrän hyötyä kansanterveydelle ja ihmisten hyvinvoinnille. 

Suomen Latu kerää verkkosivuilleen listaa jäsenistään, jotka ovat ehdolla eduskuntavaaleissa. Ilmianna siis itsesi, tai kerro asiasta ehdolla olevalle yhdistyksenne jäsenelle. Haluamme myös tietää miten ehdokkaat aikovat edistää ulkoilua ja liikuntaa, jos tulevat valituiksi. 

Ehdokas, ilmianna itsesi täällä!

Keräämme tietoa ehdokkaina olevista jäsenistämme maaliskuun ajan. Lista julkaistaan 1.4. eli pari päivää ennen ennakkoäänestyksen alkamista.

 Jos et ole ehdolla, mutta politiikka kiinnostaa, niin tutustu samalla Suomen Ladun eduskuntavaaliteemoihin täällä

Keskeiset viisi teemaamme hallitusohjelmaan ovat: 

1. Laaditaan ulkoilun ja luonnon virkistyskäytön edistämisen valtakunnallinen strategia.

2.   Luonnon virkistyskäytön ja sen edistämisen koordinaatiovastuuministeriö on osoitettava selkeästi valtion hallinnossa ja sille on varattava tarvittavat resurssit tehtävän hoitamiseksi.

3.  Luonnon virkistyskäytön perustan muodostavat jokamiehenoikeudet turvataan lainsäädännössä.

4. Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksessa turvataan asukkaille tärkeät lähimetsät, virkistysalueet ja vapaat rannat. 

5. Laaditaan pitkän aikavälin suunnitelma Metsähallituksen luontopalveluiden retkeilyrakenteiden korjausvelan kuromiseksi kiinni.

Sitten vain kävellen tai pyörällä äänestämään!

Kuva: iStockphoto

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös