Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Kuka nyt: Anu Karhu

Melonnan peruskurssilta Saimaan Ladun melontajaoston vetäjäksi muutamassa vuodessa.

Eipä arvannut lappeenrantalainen Anu Karhu kesällä 2014 Saimaan Ladun tiistaimelojia katsellessaan mitä seuraavat vuodet toisivat tullessaan.

-Ajattelin, että näyttääpä hauskalta puuhalta, ja ilmoittauduin seuraavana keväänä peruskurssille.

Kurssin jälkeen into melontaa kohtaan kasvoi ja taidot sekä uskallus karttuivat tiistaimelonnoissa sekä seuran melontaohjaajan mukana meloessa.  Seuraavana kesänä meni Meloja 2 –taitokoe läpi ja sen myötä avautui pääsy ohjaajakurssille.

Vaikka Anulla ei ollut ennen melontakurssia kokemusta vesillä liikkumisesta, oli vesi kuitenkin hänelle ennestään tuttu elementti.

-Nelisen vuotta harrastin itse uintia ja toiset neljä vuotta toimin lasten- ja nuorten uintivalmentajana. Siinä tuli samalla seuratoiminta ja kokoustaminen tutuiksi. Sikäli oli luontevaa lähteä mukaan myös Saimaan Ladun melontajaoston toimintaan.

Toimintaa onkin riittänyt viime vuoden alusta lähtien kun Anu hieman puolivahingossa päätyi organisoimaan vuoden 2018 Erämelonnan SM-kilpailujen anomista Lappeenrantaan. Suomen Latu myönsikin kilpailujen järjestämisoikeuden Saimaan Ladulle.

- Erämelonnan SM tulee olemaan kisojen koordinaattorina henkilökohtaisesti isoin projektini ikinä. Toisaalta tässä on minulle iso kasvun paikka. Olin viime kesänä mukana Suomi Meloo -turvaryhmässä ja pääsin siinä näkemään miten suuria tapahtumia tehdään.

Anu aloitti tämän vuoden alussa myös melontajaoston vetäjänä sekä Saimaan Ladun hallituksen jäsenenä.

-Jaoston vetäjänä haaveeni on koettaa kehittää toimintaamme niin, että entistä useampi peruskurssilainen jatkaisi aktiivista harrastusta melonnan parissa ja saisimme myös enemmän nuoria mukaan.

Melojana 26-vuotiaalla Anulla on harjoitella seuraavaa taitokoetta varten, päästä opaskurssille ja laajentaa melonnan harrastamistaan. Erämelonnan SM-kilpailujen lisäksi hänet nähdään myös tämän vuoden Suomi Meloo- turvaryhmässä.

Teksti: Juha Pietiläinen

Erämelonnan SM-kilpailut Lappeenrannassa 26.-27.5.
www.eramelonta.fi

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Luottamushenkilöiden koulutuspäivä

  Oletko yhdistyksesi uusi luottamushenkilö? Tervetuloa koulutuspäivään, jossa saat runsaasti tietoa Suomen Ladun toiminnasta ja palveluista.

  24.01.2019 | Hyvät käytännöt

 • Tilaa Anne mukaan kokoukseen tai retkelle puhumaan vaikuttamisasioista!

  Ulkoilun olosuhde- ja vaikuttamisasiat ovat iso kokonaisuus, josta voidaan poimia kullakin alueella tai yksittäisessä yhdistyksessä ajankohtaisia asioita ja puida niitä 30 minuutista 1,5 tuntiin joko kokouksen yhteydessä, aikatauluttomasti laavulla tai reitin varrella mukavasti jutustellen.

  22.01.2019 | Hyvät käytännöt

 • Kutsu päättäjä ulos 31.9.-13.10.2019

  Kutsu oman kuntasi päättäjät ulos laavulle, laiturille, retkelle tai vaikka frisbeegolfaamaan!

  22.01.2019 | Hyvät käytännöt

 • Ryhdistä yhdistystä -koulutuspaketti

  Toiko vuosikokous vaihdoksia yhdistyksen johtokuntaan? Saitteko mukaan ihmisiä, joille yhdistystoiminta ei ole niin tuttua entuudestaan? Opintokeskus Siviksen materiaalien avulla kokemattomampikin pääsee itse opiskellen kärryille.

  17.12.2018 | Hyvät käytännöt