Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Kuka nyt: Anu Karhu

Melonnan peruskurssilta Saimaan Ladun melontajaoston vetäjäksi muutamassa vuodessa.

Eipä arvannut lappeenrantalainen Anu Karhu kesällä 2014 Saimaan Ladun tiistaimelojia katsellessaan mitä seuraavat vuodet toisivat tullessaan.

-Ajattelin, että näyttääpä hauskalta puuhalta, ja ilmoittauduin seuraavana keväänä peruskurssille.

Kurssin jälkeen into melontaa kohtaan kasvoi ja taidot sekä uskallus karttuivat tiistaimelonnoissa sekä seuran melontaohjaajan mukana meloessa.  Seuraavana kesänä meni Meloja 2 –taitokoe läpi ja sen myötä avautui pääsy ohjaajakurssille.

Vaikka Anulla ei ollut ennen melontakurssia kokemusta vesillä liikkumisesta, oli vesi kuitenkin hänelle ennestään tuttu elementti.

-Nelisen vuotta harrastin itse uintia ja toiset neljä vuotta toimin lasten- ja nuorten uintivalmentajana. Siinä tuli samalla seuratoiminta ja kokoustaminen tutuiksi. Sikäli oli luontevaa lähteä mukaan myös Saimaan Ladun melontajaoston toimintaan.

Toimintaa onkin riittänyt viime vuoden alusta lähtien kun Anu hieman puolivahingossa päätyi organisoimaan vuoden 2018 Erämelonnan SM-kilpailujen anomista Lappeenrantaan. Suomen Latu myönsikin kilpailujen järjestämisoikeuden Saimaan Ladulle.

- Erämelonnan SM tulee olemaan kisojen koordinaattorina henkilökohtaisesti isoin projektini ikinä. Toisaalta tässä on minulle iso kasvun paikka. Olin viime kesänä mukana Suomi Meloo -turvaryhmässä ja pääsin siinä näkemään miten suuria tapahtumia tehdään.

Anu aloitti tämän vuoden alussa myös melontajaoston vetäjänä sekä Saimaan Ladun hallituksen jäsenenä.

-Jaoston vetäjänä haaveeni on koettaa kehittää toimintaamme niin, että entistä useampi peruskurssilainen jatkaisi aktiivista harrastusta melonnan parissa ja saisimme myös enemmän nuoria mukaan.

Melojana 26-vuotiaalla Anulla on harjoitella seuraavaa taitokoetta varten, päästä opaskurssille ja laajentaa melonnan harrastamistaan. Erämelonnan SM-kilpailujen lisäksi hänet nähdään myös tämän vuoden Suomi Meloo- turvaryhmässä.

Teksti: Juha Pietiläinen

Erämelonnan SM-kilpailut Lappeenrannassa 26.-27.5.
www.eramelonta.fi

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Yhteiskunnan terveystehdasta metsästämässä

  Lähimetsät ovat Suomen Ladulle tärkeitä. Sinäkin voit puhua niiden puolesta.

  24.04.2018 | Hyvät käytännöt

 • Kohtaamisia Retkelle 2018 -messuilla

  Messujen tavoitteena oli kannustaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja madaltaa kynnystä kokeilla retkeilyä. Nämä tavoitteet ovat myös kaikessa Suomen Ladun ja jäsenyhdistysten toiminnassa, joten oli luontevaa lähteä kertomaan messuille mitä Suomen Latu tekee.

  24.04.2018 | Hyvät käytännöt

 • Kuukauden ulkoiluteko: Oulussa vaikuttaa Hannu Liljamo

  Kun jollain alueella on aktiivista vaikuttamista ulkoilun olosuhteisiin, taustalta paljastuu usein aktiivinen ja asiasta innostunut henkilö, joka on valmis käyttämään omaa aikaa yleisen edun eteen. Tällaisia ihmisiä ulkoiluolosuhteet tarvitsevat! Huhtikuun ulkoilutekona nostamme esiin yhden tällaisen olosuhdevaikuttajan ja jaamme hänen vinkkinsä vaikuttamiseen.

  23.04.2018 | Hyvät käytännöt

 • Juankosken Kuntoilijat jakoi tunnustuksia ja muisti pitkäaikaisia jäseniään

  Yhdistyksen kevätkokouksessa aloitettiin uusi muistamiskäytäntö.

  29.03.2018 | Hyvät käytännöt