Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Kurssit 2019

Suomen Latu kouluttaa! Kurkista koulutuskalenteriin.

Ohjaajakurssille maksutta

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2019 jäsenyhdistyksille ohjaajakursseja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on käytössään vuoden aikana kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Yhdistykset maksavat koulutuksista ainoastaan osallistujan matkakulut.

Toimi näin:

Ilmaispaikan käytöstä on sovittava aina yhdistyksen kesken. Voitte myös mainostaa kurssien ilmaispaikkoja jäsenillenne, jotka eivät ole vielä ohjaajia, mutta ovat kiinnostuneita ohjaamaan yhdistyksessänne.

Ilmaispaikan käyttänyt ohjaaja sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme tekemään kirjallisen sopimuksen.

Kurssilainen ilmoittautuu itse kurssille Suomen Ladun nettisivuilta. Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja valitsee osallistujatyypiksi "Latuyhdistyksen ilmaispaikka" ja nimeää henkilön, kuka yhdistyksestä on vahvistanut ilmaispaikan käytön. 

L = Lastentoiminnan kurssit
A = Aikuisliikunnan kurssit
J = Järjestökoulutus
T = Tapahtumat

VUOSI 2019

ELOKUU

T 31.8. NUKU YÖ ULKONA

L 31.8.-1.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, HELSINKI (2 OP)
Metsämörritoimintaan pääsee mukaan suorittamalla Metsämörriohjaajan peruskurssin. Kurssilla saadaan perustaidot ohjaajana toimimiseen sekä perehdytään lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen. Peruskurssi on kaikille avoin. Ilmoittaudu tästä.

SYYSKUU

A 7.9. POLKUJUOKSUN OHJAAJAKURSSI, HELSINKI/ESPOO (1 OP)
Ohjaajakurssilla opit ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa, opettamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa, suunnittelemaan eri tasoisia reittejä ja tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia. Ilmoittaudu tästä.

L 7.-8.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, TURKU (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

L 14.-15.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, JOENSUU (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

L 14.-15.9. LUONNOSSA KOTONAAN -PERUSKURSSI, KOUVOLA (2 OP)
Luonnossa kotonaan -peruskurssilla syvennytään LK-toimintaan käytännönläheisesti ja omia kokemuksia jakaen. Koulutukseen osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa. Ilmoittaudu tästä.

A 14.–21.9. AKUMAJAN RETKEILYKURSSI
Opi retkeilemään aidossa Lapin tunnelmassa Akumajalla Karigasniemellä. Kurssin aikana näet ja koet Lapin aidon tunnelman. Kurssilla opitaan erilaisia retkeilytaitoja, valmistetaan retkiruokia, suunnistetaan kartalla ja kompassilla sekä kerrataan retkeilijän jokamiehen oikeuksia. Kurssilla tehdään päiväretkiä ja yksi yhden yön telttaretki. Kurssi soveltuu myös henkilöille, jotka eivät aiemmin ole harrastaneet retkeilyä. Kurssi edellyttää kohtuullista kuntoa, päivittäin kuljemme maastossa 5-10 km.

Ilmoittautumiset kurssille 31.8. mennessä. Kurssille osallistujille lähetetään tarkemmat ohjeet ennen kurssia. Kurssista vastaa Suomen Ladun oppaiden yhdistys Latuneuvojat ry. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: kalle.eerola14@gmail.com, puh. 040 824 2857.

L 21.-22.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, HAUKIPUDAS (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

A MAASTOPYÖRÄILYN ALKEISOHJAAJAKURSSI, (16 h)
Paikka ja päivämäärä varmistuu myöhemmin. Seuraa sivuja www.suomenlatu.fi/kurssit.

LOKAKUU

A 5.10. METSÄMIELI-VERTAISVETÄJÄKOULUTUS, HELSINKI
Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja helpot mielentaitojen harjoitukset, jotka auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja virkistäytymään luonnossa liikkuessa. Suomen Ladun Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu vain yhdistyksen omille nykyisille ja tuleville ohjaajille. Koulutuksesta saat valmiudet toteuttaa helppoja mielentaitojen harjoituksia luonnossa.

L 5.-6.10. METSÄMÖRRIOHJAAJAN SUPERVIIKONLOPPU, OULU (2 OP)
Viikonloppu sisältää Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssin lauantaina ja Metsämörri ystävineen -teemakurssin sunnuntaina. Superviikonloppuna saat kurssit alennettuun yhteishintaan.

L 5.10. METSÄNUPPUSET JA -MYTTYSET -TEEMAKURSSI, OULU (1 OP)
Kurssilla löydetään alle 4-vuotiaille sopivat tavat retkeillä ja saadaan paljon käytännön ideoita sekä lauluja, leikkejä ja loruja pienten lasten luontokasvatukseen. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista.

L 6.10. METSÄMÖRRI YSTÄVINEEN -TEEMAKURSSI, OULU (1 OP)
Kurssilla tutustut Lohi-Valtteriin, Tunturi-Tiinaan ja Novaan ja opit näiden hahmojen omien teemojen mukaisia leikkejä ja harjoitteita. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista.

A  8. JA 15.10. METSÄMIELI-VERTAISVETÄJÄKOULUTUS, TURKU
Koulutus on suunnattu vain yhdistyksen omille nykyisille ja tuleville ohjaajille. Ilmoittaudu tästä.

L 9.-10.10. TUNTEET HUKASSA -METSÄSEIKKAILU -TYÖPAJA, RAUMA
Tunteet hukassa -metsäseikkailu on metsään tai luontoympäristöön viety tunnetaitoseikkailu. Seikkailu on suunnattu lapsille ja perheille, mutta soveltuu käytettäväksi myös aikuisten retkillä. Työpajassa opitaan kaikki tarvittava onnistuneen metsäseikkailun ohjaamiseen. Koulutus on suunnattu vain yhdistyksen omille nykyisille ja tuleville ohjaajille.

L 19.-20.10. METSÄMÖRRIOHJAAJAN SUPERVIIKONLOPPU, HELSINKI (2 OP)

L 19.10. METSÄNUPPUSET JA -MYTTYSET -TEEMAKURSSI, HELSINKI (1 OP)

L 20.10. METSÄMÖRRI YSTÄVINEEN -TEEMAKURSSI, HELSINKI (1 OP)

L 19.-20.10. LUONNOSSA KOTONAAN -PERUSKURSSI, HAUKIPUDAS (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

A 25.10. METSÄMIELI-VERTAISVETÄJÄKOULUTUS, ROKUA
Koulutus on suunnattu vain yhdistyksen omille nykyisille ja tuleville ohjaajille. Ilmoittaudu tästä.

L 26.-27.10. METSÄMÖRRIOHJAAJAN SUPERVIIKONLOPPU, KAARINA (2 OP)

L 26.10. METSÄNUPPUSET JA -MYTTYSET -TEEMAKURSSI, KAARINA (1 OP)

L 27.10. METSÄMÖRRI YSTÄVINEEN -TEEMAKURSSI, KAARINA (1 OP)  

26.–27.10. SUOMEN LADUN SYYSKOKOUS, ROKUA

MARRASKUU

A 1.-30.11. TALVIUINNIN VERKKOKURSSI

L 9.11. METSÄMÖRRI ESIOPETUKSESSA -TEEMAKURSSI, HELSINKI (1 OP)
Kurssilta saat osaamista esiopetuksen toteuttamiseen luonnossa ja ideoita Metsämörrin liittämisestä esiopetukseen. Kurssimateriaali julkaistiin uudistettuna keväällä 2019 ja se sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia. Ilmoittaudu tästä

A 9.-10.11. OHJAAJAKLUBIN KOULUTUSVIIKONLOPPU, ESPOO
Luvassa mm. koulutusta ohjaajan pedagogisista taidoista, polkujuoksun ja maastopyöräilyn ohjaamisesta sekä toimivien esimerkkien jakamista eri ulkoilumuotojen toteuttamisesta.
SUOMENLATU.FI/OHJAAJAKLUBI

JOULUKUU

T 14.12. KIILOPÄÄHIIHTO
Kiilopäähiihto avaa hiihtokauden Saariselän tunturialueella. Kisakeskus on Suomen Latu Kiilopäällä. Hiihtotapa on perinteinen. Sarjavaihtoehtoina elämyksellinen retkisarja sekä kilpasarja.
KIILOPAAHIIHTO.FI

Ilmoittautuminen

Lisätiedot:
koulutus@suomenlatu.fi
puh. 09 8567 7470

Toteutamme kursseja myös tilauskurssimuotoisina.
HUOM! Tilauskurssit latuyhdistyksille jäsenhintaan!

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös