Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Kurssit 2019

Suomen Latu kouluttaa! Kurkista koulutuskalenteriin.

Ohjaajakurssille maksutta

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2019 jäsenyhdistyksille ohjaajakursseja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on käytössään vuoden aikana kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Yhdistykset maksavat koulutuksista ainoastaan osallistujan matkakulut.

Toimi näin:

Ilmaispaikan käytöstä on sovittava aina yhdistyksen kesken. Voitte myös mainostaa kurssien ilmaispaikkoja jäsenillenne, jotka eivät ole vielä ohjaajia, mutta ovat kiinnostuneita ohjaamaan yhdistyksessänne.

Ilmaispaikan käyttänyt ohjaaja sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme tekemään kirjallisen sopimuksen.

Kurssilainen ilmoittautuu itse kurssille Suomen Ladun nettisivuilta. Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja valitsee osallistujatyypiksi "Latuyhdistyksen ilmaispaikka" ja nimeää henkilön, kuka yhdistyksestä on vahvistanut ilmaispaikan käytön. 

L = Lastentoiminnan kurssit
A = Aikuisliikunnan kurssit
J = Järjestökoulutus
T = Tapahtumat

VUOSI 2019

HUHTIKUU

L 27.4. MUUMIEN RETKEILYKOULUN OHJAAJAKOULUTUS, HELSINKI (1 OP)
Käytännönläheiseltä kurssilta saat valmiudet retkeilytoiminnan järjestämiseen 3-10-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Osallistuminen edellyttää perusretkeilytaitoja. Ilmoittaudu tästä.

27.–28.4. SUOMEN LADUN KEVÄTKOKOUS, NASTOLA

TOUKOKUU

L 3.5. METSÄMÖRRI ESIOPETUKSESSA -TEEMAKURSSI, HAUKIPUDAS (1 OP)
Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2015 (eops) on luontevasti toteutettavissa ulkona luonnossa. Kurssilla saat osaamista tähän ja ideoita Metsämörrin liittämisestä esiopetukseen. Materiaali julkaistaan uudistettuna keväällä 2019 ja sisältää mm. 50 tehtäväkorttia. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista ja eopsin tuntemista. Ilmoittaudu tästä.

A 4.5. POLKUJUOKSUN OHJAAJAKURSSI, JYVÄSKYLÄ (1 OP)
Ohjaajakurssilla opit ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa, opettamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa, suunnittelemaan eri tasoisia reittejä ja tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia. Ilmoittaudu tästä.

L 4.5. MUUMIEN RETKEILYKOULUN OHJAAJAKOULUTUS, HOLLOLA (1 OP)
Käytännönläheiseltä kurssilta saat valmiudet retkeilytoiminnan järjestämiseen 3-10-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Osallistuminen edellyttää perusretkeilytaitoja. Ilmoittaudu tästä.

A 11.5. POLKUJUOKSUN OHJAAJAKURSSI, SEINÄJOKI (1 OP)
Ilmoittaudu tästä.

L 25.5. METSÄMÖRRI ESIOPETUKSESSA -TEEMAKURSSI, TURKU (1 OP)
Ilmoittaudu tästä.

A 25.-26.5. MAASTOPYÖRÄILYN ALKEISOHJAAJAKURSSI, ESPOO (16 h)
Kurssi on tarkoitettu Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä toimiville aktiivimaastopyöräilijöille. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä vähintään matalan kynnyksen maastolenkeillä ja -retkillä. Osallistujilta edellytetään kohtuullisen hyviä maastoajotaitoja ja alueensa polkutuntemusta.
Ilmoittaudu tästä.

A TOUKO-KESÄKUU, FRISBEEGOLFIN OHJAAJAKURSSI
Kuuden tunnin ohjaajakurssilla saat kattavat tiedot ja taidot frisbeegolfin ohjaamiseen. Kurssilla pääset kehittämään ohjaamistaitojen lisäksi omaa lajitaitoa ja yleistä tietämystä frisbeegolfista. Paikka ja päivämäärä selviävät myöhemmin. Seuraa sivuja www.suomenlatu.fi/kurssit.

KESÄKUU

8.6. OHJAAJAKLUBIN TAPAAMINEN, KUOPIO
www.suomenlatu.fi/ohjaajarekisteri

8.-15.6. RETKEILYKURSSI, ENONTEKIÖ
Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa pääset nauttimaan mahtavasta tunturimaisemasta. Kurssilla tehdään päivä- ja yön yli retkiä, valmistetaan retkiruokaa, suunnistetaan kartalla ja kompassilla, kerrataan retkeilijän jokamiehen oikeuksia sekä kerrataan EA-taitoja.Kurssi soveltuu henkilöille, jotka eivät aiemmin ole harrastaneet retkeilyä. Kurssin vetäjinä toimivat kokeneet Suomen Ladun Latuneuvojien oppaat. Kurssi edellyttää kohtuullista kuntoa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: ilpo.vuori@gmail.com. Kurssista vastaa Latuneuvojat ry.

T 14.–16.6. MIDNIGHT SUN GEOCACHING, KIILOPÄÄ
www.suomenlatu.fi/msg19

T 22.6. UKK OPEN -FRISBEEGOLFKISA, KIILOPÄÄ
Kisassa pelataan kaksi kierrosta Kiilopään frisbeegolf-radalla yksilökisana. Järjestettävät luokat: junioritytöt, junioripojat, miesten avoin, naisten avoin, seniorimiehet ja seniorinaiset. Kisa on lisenssivapaa eikä jäsenyyksiä tarvita. Reipas mieli ja halu ulkoilla riittää. www.kiilopaa.fi

28.-30.6. RETKIMELONNAN OHJAAJAKURSSI, LOHJANJÄRVI
Ilmoittaudu tästä

HEINÄKUU

A 20.-28.7. OPASKURSSIN PERUSOSA
Kurssilta saat valmiudet toimia vaellusten oppaana tunturiolosuhteissa. Kurssilla syvennetään tietoja ja taitoja sulan maan olosuhteissa liikkumisesta, maastossa yöpymisestä, varusteiden toimivuudesta ja ensiavusta. Pääsyvaatimuksena riittävä retkeily- ja vaelluskokemus, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1 -kurssi käytynä), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyyskunnossa), vähintään 18 vuoden ikä sekä uimataito. Hakemukset 30.4.2019 mennessä www.suomenlatu.fi/kurssit.

ELOKUU

L 24.8. MUUMIEN RETKEILYKOULUN OHJAAJAKURSSI, JOENSUU (1 OP)
Ilmoittaudu tästä.

T 31.8. NUKU YÖ ULKONA

L 31.8.-1.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, HELSINKI (2 OP)
Metsämörritoimintaan pääsee mukaan suorittamalla Metsämörriohjaajan peruskurssin. Kurssilla saadaan perustaidot ohjaajana toimimiseen sekä perehdytään lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen. Peruskurssi on kaikille avoin. Ilmoittaudu tästä.

SYYSKUU

A 7.9. POLKUJUOKSUN OHJAAJAKURSSI, HELSINKI/ESPOO (1 OP)
Ilmoittaudu tästä.

L 7.-8.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, TURKU (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

L 14.-15.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, JOENSUU (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

L 14.-15.9. LUONNOSSA KOTONAAN -PERUSKURSSI, KOUVOLA (2 OP)
Luonnossa kotonaan -peruskurssilla syvennytään LK-toimintaan käytännönläheisesti ja omia kokemuksia jakaen. Koulutukseen osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa. Ilmoittaudu tästä.

A 14.–21.9. AKUMAJAN RETKEILYKURSSI
Opi retkeilemään aidossa Lapin tunnelmassa Akumajalla Karigasniemellä. Kurssin aikana näet ja koet Lapin aidon tunnelman. Kurssilla opitaan erilaisia retkeilytaitoja, valmistetaan retkiruokia, suunnistetaan kartalla ja kompassilla sekä kerrataan retkeilijän jokamiehen oikeuksia. Kurssilla tehdään päiväretkiä ja yksi yhden yön telttaretki. Kurssi soveltuu myös henkilöille, jotka eivät aiemmin ole harrastaneet retkeilyä. Kurssi edellyttää kohtuullista kuntoa, päivittäin kuljemme maastossa 5-10 km.

Ilmoittautumiset kurssille 31.8. mennessä. Kurssille osallistujille lähetetään tarkemmat ohjeet ennen kurssia. Kurssista vastaa Suomen Ladun oppaiden yhdistys Latuneuvojat ry. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: kalle.eerola14@gmail.com, puh. 040 824 2857.

L 21.-22.9. METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI, HAUKIPUDAS (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

A MAASTOPYÖRÄILYN ALKEISOHJAAJAKURSSI, (16 h)
Paikka ja päivämäärä varmistuu myöhemmin. Seuraa sivuja www.suomenlatu.fi/kurssit.

LOKAKUU

L 19.-20.10. LUONNOSSA KOTONAAN -PERUSKURSSI, HAUKIPUDAS (2 OP)
Ilmoittaudu tästä.

26.–27.10. SUOMEN LADUN SYYSKOKOUS, ROKUA

MARRASKUU

A 1.-30.11. TALVIUINNIN VERKKOKURSSI

A 9.11. OHJAAJAKLUBIN TAPAAMINEN, ESPOO

Ilmoittautuminen

Lisätiedot:
koulutus@suomenlatu.fi
puh. 09 8567 7470

Toteutamme kursseja myös tilauskurssimuotoisina.
HUOM! Tilauskurssit latuyhdistyksille jäsenhintaan!

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös