Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Kurssit 2020

Suomen Latu kouluttaa! Kurkista koulutuskalenteriin.

Ohjaajakurssille maksutta

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2020 jäsenyhdistyksille ohjaajakursseja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on käytössään vuoden aikana kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Yhdistykset maksavat koulutuksista ainoastaan osallistujan matkakulut.

Toimi näin:

Ilmaispaikan käytöstä on sovittava aina yhdistyksen kesken. Voitte myös mainostaa kurssien ilmaispaikkoja jäsenillenne, jotka eivät ole vielä ohjaajia, mutta ovat kiinnostuneita ohjaamaan yhdistyksessänne.

Ilmaispaikan käyttänyt ohjaaja sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme tekemään kirjallisen sopimuksen.

Kurssilainen ilmoittautuu itse kurssille Suomen Ladun nettisivuilta. Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja valitsee osallistujatyypiksi "Latuyhdistyksen ilmaispaikka" ja nimeää henkilön, kuka yhdistyksestä on vahvistanut ilmaispaikan käytön. 

L = Lastentoiminnan kurssit
A = Aikuisliikunnan kurssit
J = Järjestökoulutus
T = Tapahtumat

VUOSI 2020

TAMMIKUU

L 30.1. ja 6.2. Muumien hiihtokoulun ohjaajakurssi , Helsinki
Kurssilla saat ideoita lapsilähtöiseen ja leikinomaiseen hiihtotaidon opettamiseen. Kurssin sisältöinä ovat opettaminen ja oppiminen, hiihtoleikit, hiihtovarusteet sekä hiihtokoulun järjestäminen ja turvallisuus. Ilmoittaudu tästä.

HELMIKUU

J 29.2. Uusien luottamushenkilöiden koulutuspäivä, Kymi-Vuoksen latualue
Luottamushenkilökoulutuspäivä antaa peruseväät toimia latuyhdistyk­sen hallituksessa. Päivän jälkeen tunnet järjestömme perusrakenteet, tiedät mistä tietoa löytää lisää ja saat todennäköisesti muutaman uuden latuystävän. Tervetuloa kaikkien yhdistysten uudet ja vanhat luottamushenkilöt.

MAALISKUU

A 7.3. Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutus, Helsinki
Koulutuksella saat pätevyyden kouluttaa yhdistyksessä Rakastu retkeilyyn -kurssia. Koulutuksessa ohjaajat oppivat käytännön vinkkejä kurssin toteuttamiseen, miten aikuinen oppii ja miten luonnossa opetetaan. Koulutukseen osallistuminen edellyttää retkeilytaitojen hallintaa.
Ilmoittaudu tästä.

J 7.3. Uusien luottamushenkilöiden koulutuspäivä, Lounais -Suomi

L 14.-15.3. ja 31.10. Metsämörrin kouluttajakoulutus, Oulu
Koulutuksella saat pätevyyden kouluttaa Metsämörriohjaajan peruskurssia. Koulutus sisältää kolme lähipäivää, harjoittelukurssin ja kirjallisia tehtäviä. Hakijoilta edellytämme Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista ja useamman vuoden kokemusta lasten ja/tai perheiden metsämörritoiminnan ohjauksesta.
Hae koulutukseen tästä.

L 20.-21.3. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Helsinki
Luonnossa kotonaan -peruskurssilla syvennytään LK-toimintaan käytännönläheisesti ja omia kokemuksia jakaen. Koulutukseen osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa.
Ilmoittaudu tästä.

L 20.3. Tunteet Hukassa -metsäseikkailukoulutus kasvatusalan ammattilaisille, Kaarina
Ilmoittaudu tästä.

L 21.3. Tunteet Hukassa -metsäseikkailutyöpaja latuyhdistysten jäsenille, Kaarina
Tunteet hukassa -metsäseikkailu on metsään tai luontoympäristöön viety tunnetaitoseikkailu. Seikkailu on suunnattu lapsille ja perheille, mutta soveltuu käytettäväksi myös aikuisten retkillä. Työpajassa opitaan kaikki tarvittava onnistuneen metsäseikkailun ohjaamiseen. Koulutus on suunnattu vain yhdistyksen omille nykyisille ja tuleville ohjaajille.
Ilmoittaudu tästä.

L 21.3. Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi, Helsinki
Käytännönläheiseltä kurssilta saat valmiudet retkeilytoiminnan järjestämiseen 3-10-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Osallistuminen edellyttää perusretkeilytaitoja.
Ilmoittaudu tästä.

A 21.3. Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutus, Kuopio
Ilmoittaudu tästä.

A 28.3. Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutus, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

L 28.-29.3. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Helsinki
Metsämörritoimintaan pääsee mukaan suorittamalla Metsämörriohjaajan peruskurssin. Kurssilla saadaan perustaidot ohjaajana toimimiseen sekä perehdytään lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen. Peruskurssi on kaikille avoin.
Ilmoittaudu tästä.

HUHTIKUU

L 4.4. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Tampere
Kurssilla löydetään alle 4-vuotiaille sopivat tavat retkeillä ja saadaan paljon käytännön ideoita sekä lauluja, leikkejä ja loruja pienten lasten luontokasvatukseen. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista.
Ilmoittaudu tästä.

L 4.-5.4. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Seinäjoki
Ilmoittaudu tästä.

L 17.4. Tunteet Hukassa -metsäseikkailukoulutus kasvatusalan ammattilaisille, Jyväskylä
Ilmoittaudu tästä.

A 18.4. Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus, Jyväskylä  (8 x 45 min)
Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja helpot mielentaitojen harjoitukset, jotka auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja virkistäytymään luonnossa liikkuessa. Suomen Ladun Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu vain jäsenyhdistysten omille nykyisille ja tuleville ohjaajille. Koulutuksesta saat valmiudet toteuttaa helppoja mielentaitojen harjoituksia luonnossa.
Ilmoittaudu tästä.

L18.4. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Helsinki 
Ilmoittaudu tästä.

L 18.-19.4. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Varkaus
Ilmoittaudu tästä.

A 18.4. Frisbeegolfin ohjaajakurssi, Helsinki
Kuuden tunnin ohjaajakurssilla saat kattavat tiedot ja taidot frisbeegolfin ohjaamiseen. Kurssilla pääset kehittämään ohjaamistaitojen lisäksi omaa lajitaitoa ja yleistä tietämystä frisbeegolfista.

A 19.4. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Helsinki
Ohjaajakurssilla opit ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa, opettamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa, suunnittelemaan eri tasoisia reittejä ja tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia.
Ilmoittaudu tästä.

L 25.4. Metsävaeltajatoiminnan ohjaajakurssi, Helsinki
Kurssilla saat perustiedot Metsävaeltajatoiminnasta ja opit, kuinka retkeilytaitoja harjoitellaan 7-12-vuotiaiden kanssa. Käytännönläheinen kurssi toteutetaan pääosin ulkona. Kurssi on kaikille avoin.
Ilmoittaudu tästä.

A 25.4. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Tampere
Ilmoittaudu tästä.

L 25.-26.4. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Rauma
Ilmoittaudu tästä.

L 25.-26.4. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

25.-26.4. Suomen Ladun kevätkokous, Turku

TOUKOKUU

L 9.5. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Oulu
Kurssilta saat osaamista esiopetuksen toteuttamiseen luonnossa ja ideoita Metsämörrin liittämisestä esiopetukseen. Kurssimateriaali julkaistiin uudistettuna keväällä 2019 ja se sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista
Ilmoittaudu tästä.

L 15.5. Tunteet Hukassa -metsäseikkailukoulutus kasvatusalan ammattilaisille, Tampere
Ilmoittaudu tästä.

A 16.5. Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus, Tampere
Ilmoittaudu tästä.

L 16.5. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

A 16.5. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Kemi

A 23.-24.5. Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi, Espoo
Kurssi on tarkoitettu Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä toimiville aktiivimaastopyöräilijöille. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä vähintään matalan kynnyksen maastolenkeillä ja -retkillä. Osallistujilta edellytetään kohtuullisen hyviä maastoajotaitoja ja alueensa polkutuntemusta sekä sitoutumista oman yhdistyksen mtb-toimintaan. 

A 29.-31.5. Retkimelonnan ohjaajakurssi, Lohja
Melontaohjaajakurssin sisältö noudattaa Suomen Melonta- ja Soutuliiton sisältösuositusta ja siihen on lisätty latulaiselle tärkeitä retkeilyyn liittyviä asioita. Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää ennakkoon hyväksytysti suoritettua EPP2- testiä.

Melontaohjaajakurssin suorittaminen antaa valmiudet mm. kouluttaa alkeiskursseilla, ohjata melontaryhmää suojaisissa olosuhteissa ja toimia latuyhdistyksessä melonnasta vastaavana turvallisuuspäällikkönä.

Kurssi on maksuton ja tarjoamme sitä yhdelle/jäsenyhdistys.

KESÄ-HEINÄKUU

A 27.6.-5.7. Opaskurssi, Kiilopää
Kurssilta saat valmiudet toimia vaellusten oppaana tunturiolosuhteissa. Kurssilla syvennetään tietoja ja taitoja sulan maan olosuhteissa liikkumisesta, maastossa yöpymisestä, varusteiden toimivuudesta ja ensiavusta. Pääsyvaatimuksena riittävä retkeily- ja vaelluskokemus, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1 -kurssi käytynä), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyyskunnossa), vähintään 18 vuoden ikä sekä uimataito. Hakemukset 15.4.2020 mennessä suomenlatu.fi/kurssit.

A 30.7.-2.8. Suomen Ladun oppaiden ja kouluttajien täydennyskoulutus, Kiilopää

ELOKUU

A 8.8. Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus, Helsinki

A 8.-9.8 Frisbeegolfin ohjaajakurssi ja Suomen Ladun frisbeegolfin mestaruuskilpailut, Lieksa 

L 15.8. Metsävaeltajatoiminnan ohjaajakurssi, Kuopio
Ilmoittaudu tästä.

L 21. ja 28.8. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Helsinki

L 22.8. Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi, Kouvola

T 29.8. NUKU YÖ ULKONA
suomenlatu.fi/nukuyoulkona 

L 29.-30.8. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Oulu

SYYSKUU

L 5.9. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Rauma
Ilmoittaudu tästä.

L 5.-6.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Kajaani

A 5.9. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Helsinki

L 12.9. Metsämörri ystävineen -teemakurssi, Helsinki
Kurssilla tutustut Lohi-Valtteriin, Tunturi-Tiinaan ja Novaan ja opit näiden hahmojen omien teemojen mukaisia leikkejä ja harjoitteita. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista

L 12.-13.9. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Kuopio
Ilmoittaudu tästä.

L 12.-13.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Lappeenranta

A 19.-20.9. Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi, Keski-Suomi

L 19.-20.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Helsinki

L 19.-20.9 Metsämörriohjaajan peruskurssi,  Pori

LOKAKUU

A Talviuinnin verkkokurssi
Harrastajille suunnattu itsenäisesti opiskeltava verkkokurssi tarjoaa jäätävän hyvät eväät talviuinnin harrastamiseen, lajiohjaukseen ja tapahtumien järjestämiseen. 

T 1.-4.10. Erävaelluksen SM-kisat, Kiilopää

L 2.10. Tunteet Hukassa - metsäseikkailukoulutus kasvatusalan ammattilaisille, Helsinki

L 3.10. Tunteet Hukassa -metsäseikkailutyöpaja latuyhdistysten jäsenille, Helsinki

L 3.10. Metsämörri ystävineen -teemakurssi, Tampere

24.-25.10. Suomen Ladun syyskokous, Ikaalinen

MARRASKUU

A 21.-22.11. Hiihdon ohjaajakurssi & latujen, reittien ja rakenteiden ylläpitäjien koulutuspäivät, Leppävirta

JOULUKUU

T 12.12. Kiilopäähiihto 

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE

Lisätiedot:
koulutus@suomenlatu.fi
puh. 09 8567 7470

Toteutamme kursseja myös tilauskurssimuotoisina.
HUOM! Tilauskurssit Suomen Ladun jäsenyhdistyksille jäsenhintaan!

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös