Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Ole huomaavainen maastopyöräilijä

Suomen Ladun PyöräPolku-hankkeen Maastopyöräilijän etiketti on nyt päivitetty.

Luonto on maastopyöräilijälle tärkeä harrastusympäristö ja virkistyksen lähde. ”Maastopyöräilyssä sinulle riittää haasteita…. Suurin haaste on luonto, sen kunnioittaminen ja suojelu. Maastopyöräilijänä olet osa luontoa. Pystyt ja haluat valita reittisi siten, että luonto ei kohtuuttomasti rasitu.” Näin kertoi Suomen Ladun maastopyöräilyesitteen teksti jo vuonna 1989.

Suomen Ladun PyöräPolku-hankkeessa luotu Maastopyöräilijän etiketti on nyt päivitetty ja myös Metsähallitus on ottanut sen nyt käyttöön. Etiketti opastaa maastopyöräilijöitä ”herrasmiestavoille” heti harrastuksen alusta alkaen. Toimimalla fiksusti voimme näyttää hyvää esimerkkiä muillekin luontoliikkujille. 

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Ryhdistä yhdistystä -koulutuspaketti

  Toiko vuosikokous vaihdoksia yhdistyksen johtokuntaan? Saitteko mukaan ihmisiä, joille yhdistystoiminta ei ole niin tuttua entuudestaan? Opintokeskus Siviksen materiaalien avulla kokemattomampikin pääsee itse opiskellen kärryille.

  17.12.2018 | Hyvät käytännöt

 • Kuukauden ulkoiluteko: Juankosken Kuntoilijat tempaisi kuntoportaat Ruukin pajan monttuun ennätysajassa

  Ehkä näin voidaan liioittelematta sanoa, sillä ajatus uusista kuntoportaista lähti liikkeelle vasta kuluvan vuoden lokakuussa. Hankehakemus laadittiin marraskuun alkupuolella ja jo joulukuun 9. päivä vietettiin portaiden vihkiäisiä.

  17.12.2018 | Hyvät käytännöt

 • Hae OK-Siviksestä tukea yhdistyksenne kursseihin!

  Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, kehittää, ohjaa ja tukee järjestökoulutusta. OK-Sivis tukee yhdistyksiä tiedollisesti ja taloudellisesti kurssien järjestämisessä. OK-Sivis tukee vuonna 2019 Suomen Ladun jäsenyhdistyksiä yhteensä 600:lla opintotunnilla. 

  14.12.2018 | Hyvät käytännöt

 • Luontokotouttaminen jäsenyhdistyksissä

  Luontokotouttaminen on toimintamalli, joka edistää kotoutumista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

  19.11.2018 | Hyvät käytännöt