Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Polkujuoksu vetää väkeä Nurmijärvellä

Nurmijärven Latu aloitti polkujuoksut kolme vuotta sitten. Toiminta on ollut suosittua alusta alkaen. Ennätys on 53 osallistujaa ensimmäisenä kesänä.

"Meillä on nykyään kuusi polkujuoksuohjaajaa ja vedämme lenkkejä läpi vuoden (myös lamppulenkit pimeässä). Taukoja on ollut vain keväisin, kun polut ovat vielä liukkaita. Ensimmäisenä vuonna emme pitäneet edes kesälomaa, tänä vuonna oli pieni tauko", kertoo jaoston vetäja Sanna Puhakka.

Ohjaajat ovat käyneet Suomen Ladun polkujuoksun ohjaajakurssit ja innostus on valtavaa.

"Annan täyden kymppi meidän mahtavalle tiimille", Sanna hehkuttaa.

Isossa roolissa ovat myös hyvät Facebook-päivitykset, jotka tuovat lisää porukkaa. Jokaisesta lenkistä löytyy Facebook-kutsu ja tiedot on syötetty myös Yhdistyspalvelut-sivuston kautta Nurmijärven Ladun tapahtumiin.

"Osaamme vetää oikeasti matalan kynnyksen lenkkejä. Vedämme myös reippaampia peruslenkkejä ja ”pitkiksiä” n. 10-20 km. Lisäksi pidämme tekniikkatreenejä. Ja viime talvena lumikenkäiltiin reippaita lenkkejä, kun lunta oli niin runsaasti", Sanna kertoo.

Ohjaajilta löytyvän ea-varustuksen on huomattu myös lisäävän turvallisuutta. Onneksi hyvin vähän on mitään tarvittu lukuisasta lenkkimäärästä huolimatta. Plussana on, että jäseniä ropisee yhdistykseen mukavasti lisää!

Lisätietoja:
Nurmijärven Latu, Sanna Puhakka
sk.puhakka@gmail.com

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Yhdistysten tapahtumat Suomen Ladun tapahtumakalenterissa

  Suomen Ladun kotisivuilta löytyvä tapahtumakalenteri on yhä useamman yhdistyksen käytössä. Tapahtumien lukumäärän osalta ennätyksellinen kuukausi oli toukokuu, jolloin kalenteriin oli kirjattu yhteensä yli 400 tapahtumaa.

  16.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Liikunnan ja urheilun ansiomerkit ja -mitalit

  Jäsenyhdistykset voivat anoa opetus- ja kulttuuriministeriön ansiomerkkejä ja -mitaleita syyskuun loppuun mennessä.

  08.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • Polkujuoksu vetää väkeä Nurmijärvellä

  Nurmijärven Latu aloitti polkujuoksut kolme vuotta sitten. Toiminta on ollut suosittua alusta alkaen. Ennätys on 53 osallistujaa ensimmäisenä kesänä.

  08.08.2019 | Hyvät käytännöt

 • 50+ liikkujien ohjaajakoulutus 24.10. Helsingissä

  Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n järjestämässä ohjaajakoulutuksessa keskitytään yli 50-vuotiaiden liikkujien toimintakyvyn ylläpitoon ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

  07.08.2019 | Hyvät käytännöt