Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Ajankohtaista

Suomen Ladun kevätpäivillä ja 80-vuotisjuhlassa Kiilopäällä palkittiin ansioituneita jäseniä

Järjestön kunniajäseniksi kutsuttiin Jukka Levola ja Raimo Mäenpää. Uudet huomionosoitukset olivat jaossa ensimmäistä kertaa.

Järjestön kunniajäseniksi kutsuttiin kaksi ansioitunutta jäsentä, Jukka Levola Kajaanista ja Raimo Mäenpää Kauhajoelta. Levola on toiminut Suomen Ladun juridisena neuvonantajana ja järjestön hallituksessa yli 20 vuoden ajan, Mäenpää puolestaan on ollut mukana lukemattomissa Suomen Ladun remonteissa ja rakennushankkeissa talkoolaisena ja vastuuhenkilönä vuosikymmenen ajan.

Suomen Ladun hallitus on uudistanut osan järjestön vuotuisista huomionosoituksista. Huomionosoitukset ja kiittäminen ovat tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen on yksi Suomen Ladun strategisista painopisteistä tällä hetkellä. Uudet huomionosoitukset ovat erinomainen tapa jäsenyhdistyksille huomioida omia vapaaehtoisiaan. Uudet huomionosoitukset ovat Vuoden jäsenyhdistys, Vuoden innostaja, Vuoden ulkoilija, Vuoden nuori latulainen ja Vuoden vapaaehtoinen. 

Puijon Latu palkittiin vuoden jäsenyhdistyksenä. Yhdistys on menestyksellisesti toteuttanut Suomen Ladun toiminta-ajatusta ja strategiaa (Ulkoile – Osallistu – Vaikuta). Palkinnoksi vuoden jäsenyhdistys sai Jaakko Paavela -stipendin, 1210 euroa.

Vuoden innostajaksi valittiin Satu Eklund Raision Rinkasta. Satu on tuonut innostuksensa kautta Raision Rinkan toimintaan uusia lajeja kuten melonnan, lintujen tunnistamisillat ja linturetkeilyn. Satu toimii myös vetäjänä yhdistyksen retkillä.

Vuoden ulkoilija on Jorma Kenttä Rauman Ladusta. Jorma on todellinen moniottelija; hän mm. hiihtää, suunnistaa, kävelee ja pyöräilee säännöllisesti. Talkoissa Jorma on mukana ja tuo useasti mukanaan jonkun harvemmin osallistuvan kaverinsakin.

Vuoden nuorena latulaisena palkittiin Juankosken Kuntoilijoiden Mimmi Mikkanen. Mimmi toimii aktiivisesti lasten, nuorten ja perheiden tapahtumissa. Lisäksi hän on Muumien hiihtokoulun ohjaaja, Muumien retkeilykoulun ohjaaja ja sauvakävelyohjaaja.

Antti Nikkinen Kangasalan Ladusta on Vuoden vapaaehtoinen. Hän on merkittävällä tavalla edistänyt jäsenyhdistyksen toimintaa ja on hoitanut tehtäväänsä erityisen ansiokkaasti.

Kuvassa Puijon Latu vastaanottamassa Vuoden jäsenyhdistys -tunnustusta.
Kuva: Sampsa Sulonen

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Vuoden retkikohde 2019 -yleisöäänestys käynnissä

  Vuoden retkikohde 2019 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Tänä vuonna kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit.

  09.01.2019 |

 • Jäsenmaksulaskut 2019

  Vuoden 2019 jäsenmaksulaskut saapuvat jäsenille tammikuun alussa.

  31.12.2018 |

 • Toimintasuunnitelma ja toimintakysely

  Suomen Ladun ensi vuoden toimintasuunnitelman lopullinen versio on postitettu jäsenyhdistysten puheenjohtajille. Lähetämme yhdistyksille vielä ennen joulua myös sähköisen toimintakyselyn tästä vuodesta.

  18.12.2018 | Ajankohtaista

 • Suomen Ladun ja jäsenyhdistysten tapaturmavakuutus

  Tutustu vuoden 2019 vakuutusehtoihin.

  18.12.2018 | Ajankohtaista