Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Liikuttaja on Suomen Ladun yhdistyksille suunnattu verkkolehti.

Hyvät käytännöt

Teosto&Gramex-sopimukset

Jäsenyhdistykset voivat hyödyntää tapahtumissaan Suomen Ladun Teosto&Gramex-sopimusta.

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto r.y. on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien aatteellinen ja voittoa tavoittelematon tekijänoikeusjärjestö. Musiikin julkiseen esittämiseen vaaditaan Suomessa aina Teoston lupa.

Gramex ry on muusikoiden, solistien, kapellimestarien ja äänitteiden tuottajien oikeuksien valvomiseksi perustettu tekijänoikeusjärjestö. Se valvoo oikeuksia, joista säädetään tekijänoikeuslainsäädännössä. Yhdistys kerää musiikin esittämisestä ja muusta kuin yksityiskäyttöön kopioinnista korvauksia.

Suomen Ladulla on TEOSTO&GRAMEX-sopimus, jota jäsenyhdistykset voivat tapahtumissaan hyödyntää.

ELÄVÄN MUSIIKIN lupa kattaa elävän musiikin eli bändien, orkesterien ja sooloartistien julkisen esiintymisen keikoilla, tansseissa, laulu- ja soittoilloissa. Lupa sisältää oikeuden esittää myös mekaanista tanssimusiikkia ja karaokea. Tapahtuman suurin mahdollinen yleisömäärä on 200 henkeä.

MEKAANISEN TANSSIMUSIIKIN JA KARAOKEN lupa, joka kattaa musiikin tekijöiden ja kustantajien osalta mekaanisen tanssimusiikin ja karaoken julkisen esittämisen discoissa, tansseissa ja vastaavissa tapahtumissa, joissa musiikki soitetaan levyltä tai muulta tallenteelta tai laitteelta. Suurin mahdollinen yleisömäärä on 200 henkeä.

LUPA TAUSTAMUSIIKKIIN TAPAHTUMASSA, joka voi olla esimerkiksi näyttely, messut, markkinat, urheilu- tai liikuntatapahtuma, asiakas- tai henkilöstötilaisuus, liikunta- ja tanssinäytös, muotinäytös tms. Lupa kattaa musiikin tekijöiden ja kustantajien osalta musiikin julkisen esittämisen radiosta, televisiosta tai laillisesta lähteestä hankitulta cd- tai dvd-levyltä, streaming-palvelusta tai digitaalisesta tiedostosta.Suurin mahdollinen yleisömäärä tapahtumassa on 200 henkeä.

Tulosta

Tilaa Liikuttaja

Ajankohtaiset järjestöuutiset kuukausittain sähköpostiisi.

Lue myös

 • Teosto&Gramex-sopimukset

  Jäsenyhdistykset voivat hyödyntää tapahtumissaan Suomen Ladun Teosto&Gramex-sopimusta.

  27.03.2019 | Hyvät käytännöt

 • Talviuinnin turvallisuus

  Tutustu Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ohjeisiin palveluntarjoajien velvollisuuksista talviuintipaikan ylläpitäjinä.

  27.03.2019 | Hyvät käytännöt

 • Yhdistys matkanjärjestäjänä

  Matkapalveluyhdistelmistä annetun lain soveltamisalan piiriin eivät kuulu sellaiset matkapalveluyhdistelmät, joita tarjotaan rajoitetulle ryhmälle matkustajia satunnaisesti ilman taloudellisen hyödyn tavoittelua. Tällaisia matkoja voivat tarjota esimerkiksi erilaiset yhdistykset, järjestöt, urheiluseurat tai koululuokat jäsenilleen osana toimintaansa.

  27.03.2019 | Hyvät käytännöt

 • Suomen Latu harjoitteli hiihtoa kymmenellä paikkakunnalla

  Suomen Ladun hiihtokiertue kolusi Suomea ristiin ja rastiin 25.1.-14.3 välisellä ajalla. Yhteensä kymmenen jäsenyhdistyksen kanssa järjestetyn kiertueen aikana koulutettiin 61 maastohiihdon asiantuntijaa ja tarjottiin hiihtoharrastusta edistäviä vinkkejä lähes 700:lle osallistujalle.

  27.03.2019 | Hyvät käytännöt